Перманентний макіяж і типи шкіри: поради з вибору техніки татуажу
 

Перманентний макіяж і різні типи шкіри

Приймаючи рішення про вибір тієї чи іншої техніки перманентного макіяжу, майстер обов’язково повинен враховувати тип шкіри клієнта. Від цього вибору багато в чому залежить і тривалість життя татуажу, і вид роботи після загоєння. Нюанси, які слід брати до уваги, ми і висвітлимо в даній статті.

типы кожи и татуаж

Перманентний макіяж на жирній шкірі

Візуально помітною особливістю жирної шкіри є зайвий блиск, розширені пори, схильність до запалень і почервоніння. Така шкіра зазвичай досить товста і щільна, а в настільки грубу текстуру пігмент повинен вноситься трохи глибше, ніж в нормальну або суху шкіру. А оскільки волоскова, 6D і 3D техніки вимагають мінімальної глибини впровадження пігменту, то для жирної шкіри вони протипоказані. При поверхневій роботі на шкірі цього типу виникає ризик поганого закріплення пігменту і цілком ймовірно, що найтонші волоски при загоєнні “попливуть”. Якщо ж клієнтка наполягає саме на волосковій техніці, майстер повинен обов’язково попередити її про те, що ймовірність успішності процедури дорівнює 50% і це, безсумнівно, значний ризик. Ідеальна техніка для цього типу шкіри – пудрова з м’якими,  не графічні краями. Однак найчастіше після 40 років процеси саловідділення нормалізуються, шкіра стає зневодненою і татуаж буде носитися вже довше. Є також і особливості догляду за зоною перманентного макіяжу для власниць жирної шкіри. Якщо вони хочуть “подовжити його життя”, потрібно відмовитися від спиртовмісної косметики, використовувати сонцезахисні креми і не робити пілінги в місці залягання пігменту.
теневой татуаж бровей фото

Перманентний макіяж і суха шкіра

Дівчатам із сухою шкірою, можна сказати, пощастило. Вони можуть вибирати будь-яку техніку перманентного макіяжу і носитися він буде досить довго. Візуально власницю цього типу шкіри легко відрізнити по   прозорій шкірі,   “гусячим лапкам” і дрібним зморшкам, відсутності видимих ​​пор і жирного блиску. Суха, пергаментний шкіра дуже “чіпка”, пігмент схоплюється моментально і повільніше виходить. Майстер повинен наносити пігмент нещільно,   напиляючи його. У багатьох клієнток із сухою шкірою немає потреби проходити процедуру корекції, навіть волосковий татуаж виходить ідеальним і носиться близько двох років.

 

Перманентний макіяж і вікова шкіра

Вікові процеси в шкірі роблять її більш щільною і сухою. У деяких жінок за 50 шкіра помітно грубішає. Саме таким клієнткам не рекомендовані волоскові техніки. Для тих, у кого шкіра не груба, підійде будь-який метод перманентного макіяжу. Майстер повинен бути дуже обережний і зробити все можливе, щоб не допустити заломів і проходження ліній через зморшки. Також важливо не переборщити з кольором – краще додати яскравості на корекції, ніж зробити занадто декоративний перманентний макіяж (протипоказаний віковому обличчю) на першій процедурі. Особливості цього типу шкіри – мала чутливість, уповільнення процесів оновлення епідермісу, що дає можливість проводити процедуру взагалі без анестезії, а “тривалість життя татуажу” збільшується в рази.

Обов’язково враховуйте тип шкіри клієнток і пропонуйте їм ті техніки, які дадуть оптимальний результат.

Будьте красивими!

Вікторія Рудько, міжнародний тренер з перманентного макіяжу, провідний фахівець Академії Пьюбо (Україна)

No Comments

Post A Comment